Рубрика: Фототехника
Како да употребувате филтри и предлеќи
Автор: Елена Бојаџиева-Цветковска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Проблемите на уметничките дела (конкретно фотографии) се многу сложени и главната задача е тие да се формулираат. Основниот проблем на фотографијата е дека чувството за неа е субјективна категорија, меѓутоа репродукцијата се гради објективно преку средства што реално постојат – преку фотоапаратите. Дел од помошните средства за дооформување на фотографскиот образ се филтрите и предлеќите.

Клучни зборови:

Елиминирање рефлексии со употреба на поларизациски филтер

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.