Рубрика: Електроника
Проект: Booster засилувач за автомобил
Автор: Радомир Макаровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/1995.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Благодарение на врвните достигнувања во електрониката, високата технологија на изработка на линеарни интегрирани кола за одредена намена, со минијатурни димензии, а притоа со големи можности и релативно ниска цена, денес имаме можност да си го дозволиме задоволството со малку ангажирање, со мали познавања од електрониката и мали трошоци да имаме Booster засилувач, кој е приклучен на автокасетофонот во нашиот автомобил, ќе ги надмине нашите очекувања и ќе не воодушеви со моќноста, квалитетот и верноста на репродукцијата.
Во проектот што следи, ќе презентираме квалитетен и евтин Booster засилувач, едноставен и пристапен за секој електроничар со скромни знаења и искуство.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/1995. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.