Рубрика: Медицина
И украси и чувари на здравјето
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Освен што несомнено се едни од најубавите украси во нашиот дом, домашните растенија и цвеќињата многу позитивно делуваат на здравјето. Тој факт денес го потврдуваат бројни експерти. Причините поради кои на цвеќето во нашиот дом можеме да гледаме како на чувар на нашето здравје, се многубројни. Помеѓу останатото, растенијата во домот го прочистуваат воздухот, ги впиваат електромагнетните зрачења, го намалуваат стресот, шират позитивна енергија, нè штитат од бучавата, го разубавуваат просторот, ги потиснуваат непријатните мириси..., а во замена за сето тоа, од нас бара само малку време и внимание.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.