Рубрика: Медицина
Гените не се судбина
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Веројатно сте слушнале дека Анџелина Џоли, се подложи на мастектомија (отстранување на двете дојки) откако дознала дека нејзиниот тест за генетска мутација на генот BRCA1 е позитивен! Зошто се решила на еден ваков чекор?! Дали можеби не избрзала?! Постојат ли и други понерадикални начини за превенција. Прочитајте го текстот за да дознаете повеќе!

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.