Рубрика: Електроника
Изработка на работна околина и проект во IAR развојната апликација (2)
Автор: Благој Ќупев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во претходниот број на ЕМИТЕР беше опишано како да се креира проект во работната околина, како да се компајлира програмата која е креирана и потоа како да се верификува исправноста на програмата. Во овој дел, преку неколку примери ќе се запознаеме како се изработува проект и како се тестира неговата функционалност. Примерите кои се претставени се изработени за микроконтролерот, LPC2148 па преку нив накусо ќе се запознеме и со овој микроконтролер и дел од неговите периферни компоненти.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.