Рубрика: Телекомуникации
ТВ-дигитализација во Македонија
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


ТВ-дигитализацијата е голем, сложен и скап процес, но Македонија успешно го заврши тој квантен скок. Македонија е прва во регионот и една од ретките земји во Европа и во светот кои целосно го направија преминот од аналогна кон дигитална телевизија.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.