Рубрика: Информатика
Совладајте музички инструмент со помош на вашиот комјпутер
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Имајќи го предвид современото брзо темпо на живот исполнето со прекумерени обврски, малкумина од нас имаат време (а да не спомнеме и пари) да се посветат на некое хоби кое ќе им помогне да се опуштат и да го совладаат стресот. А токму едно вакво хоби е посветеноста на музиката. Во овој напис ви претставуваме четири неколку опции за да совладате четири музички инструменти.

Отсекогаш сте сакале да научите да свирите на некој инструмент, или можеби поседувате некој, но не можете да најдете време за да научите како да го користите, или пак можеби ви недостасуваат пари за скапите часови по музика? Не очајувајте. На интернет може да се најдат неколку софтверски тутори за музички инструменти кои ќе можете да ги приспособите на вашето темпо на живот, да им се посветите во време кога вам најмногу ви одговара, а со кои ќе бидете доволно мотивирани за често да свирите. Како бонус, за повеќето од апликациите нема да потрошите ниту денар (ако не се земат предвид парите кои и онака веќе му ги давате на вашиот интернет-провајдер ;)).

Клучни зборови:

Дело од опциите на Guitar and bass

Virtual MIDI Piano Keyboard

D'Accord Drum Player

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.