Рубрика: Електроника
Новости од електрониката
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој дел од рубриката електроника во кратки црти ви презентираме нови компоненти и настани од светот на електрониката. Се надеваме дека со ова ќе успееме да ве приближиме кон новите трендови во електрониката, а со тоа ќе добиете и поцеловит увид во производството на "главните играчи" во оваа област со постојан подем.

Во овој број ве информираме за: Нова серија трибојни претворувачи на светлина во дигитален сигнал на АМС; IBM развива A/D конвертор со брзина до 100Gbit/s; Флексибилни батерии кои можат да се растегнат и до 300%; Дали новите генерации полека ќе прераснуваат во сè покомплексни киборзи?!?

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.