Рубрика: Електроника
Луксузно внатрешно осветлување за автомобил
Автор: Дејан Трпески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Електронското коло опишано во написот што следува овозможува задоцнето гасење на светлото во вашиот автомобил, кое не е моментално туку постепено, што го прави многу попријатно.

Овој тип на гасење на светлото во автомобилот може да се каже дека претставува задолжителна опрема кај повеќето нови автомобили, а особено кај оние од повисоката класа. Сепак, кај постарите модели тоа ретко може да се најде, па затоа вградувањето релативно едноставно и пристапно коло во овие автомобили ќе внесе малку луксуз од поскапите модели.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1307
ИК: TLC272
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.