Рубрика: Електроника
Што прават емитерџиите: Нашиот Љупчо од Шведска
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Нашиот редовен читател, Љупчо Талевски од Битола многу пријатно нe изненади, пишувајќи ни од Шведска, каде што сега живее и работи. Тој нè потсети: "Можеби ме памтите, на времето често ви пишував писма и бев еден од поголемите ваши критичари, а сега се смеам кога ќе ми текне што сè сум пишувал во писмата :)". Се разбира дека се сеќаваме на тие многубројни писма (некои од нив се објавени во ЕМИТЕР), но најголем впечаток тогаш ни остави неговата голема посветеност на електрониката. Токму таа посветеност и љубов кон електрониката го одредија неговиот животен пат и неговото сегашно место на живеење и работа.

Во серијалот статии под наслов “Што прават емитерџиите“ ги презентираме практичните градби и иновации на читателите на Емитер. На овој начин сакаме многубројните самоградители и нивните конструкции и иновации да излезат од домовите, подрумите, гаражите и дворовите, да се афирмираат пред пошироката јавност и да послужат како поттик за нови конструкторски дела, а што да не, и за комерцијални производи. Ваше е само да нè повикате, а наше е да ве посетиме и да ја подготвиме репортажата. Контактирајте нè на urednik@emiter.com.mk или на (02) 3115-111.

Клучни зборови:

Освоената Бронзена плакета од МАКИНОВА '98

Уште една награда освоена на МАКИНОВА

Љупчо продолжува да освојува награди и во Шведска

Работното место на нашиот верен читател.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.