Рубрика: Автомобилска техника
Дизел гориво од шеќер
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2013.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Одамна напуштениот процес на ферментација, кој некогаш се користел за претворање на скроб во експлозив, може да се користи за производство на обновливи дизел горива, откриле американски научници од Калифорнискиот Универзитетот во Беркли.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2013. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.