Рубрика: Информатика
Македонскиот суперкомпјутер во служба на индустријата и науката
Автор: Сашко Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во летниот двоброј Емитер веќе го престави супер компјутерот на ФИНКИ, кој во тоа време беше во пробна работа. На 8-ми Ноември во амфитеатарот на ФИНКИ се одржа промоција на можностите за примена во индустријата и науката на овој суперкомпјутер.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.