Рубрика: Електроника
Новости од електрониката
Автор: Емилијан Иљоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој дел од рубриката електроника во кратки црти ви презентираме нови компоненти и настани од светот на електрониката со цел да ве приближиме кон новите трендови во електрониката и кон производите на "главните играчи" во оваа област со постојан подем. Во овој број ве информираме за: 60 години од првиот лабораториски компјутер UNIVAC I; Нова серија водоотпорни преклопници на Knitter-switch; Нова серија вградливи батерии на Powersolve и Првата колор-фотографија со резолуција од 100 000 dpi.

Нова серија водоотпорни преклопници на Knitter-switch.

Нова серија вградливи батерии на Powersolve.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.