Рубрика: Информатика
Skype на македонски јазик
Автор: Петре Ристески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Постои ли некој што користи компјутер, а да не слушнал за Skype? Многу ретко, бидејќи оваа бесплатна апликација за комуникација преку интернет ја имаат инсталирано и активно ја користат над 650 милиони регистрирани корисници низ светот. Сега таа е достапна и на македонски јазик благодарејќи на група ентузијасти од нашата држава. Во текстот што следува ќе дознаете повеќе за развојот на Skype, за работата на екипата што го направи преводот, како и за постапките за преземање и поставување на македонскиот јазик во Skype.

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.