Рубрика: Макетарство и моделарство
Хартиена макета на МиГ - 21
Автор: Јорданчо Петрушев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во однос на некои други макети, изработката на макета на авионот МиГ–21 бара малку поголемо внимание, поради цилиндричните и конусните делови, но затоа, пак, задоволството од изгледот на готовата макета ќе биде поголемо. За историјата и карактеристиките на авионот МиГ–21 подетално можете да се информирате во ЕМИТЕР 3/07.

За изработка на макетата ви се потребни само лепило за хартија, ножици, скалпел и, секако, цртеж, кој треба да го преземете од нашиот веб-сајт (www.emiter.com.mk) од страницата за овој напис.

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.