Рубрика: Аудио и видеотехника
LG OLED TV – револуција во индустријата на телевизори
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Минатиот месец компанијата LG Electronics (LG) во Монако го претстави најголемиот и најтенкиот OLED телевизор на светот, со што отвори нова ера во индустријата на потрошувачката електроника уште од телевизорот во боја па наваму. Новиот LG OLED телевизор поседува екран со дијагонала од 55 инчи, чиј квалитет на прикажување на сликата ќе ги остави без здив сите корисници.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.