Рубрика: Автомобилска техника
Сигурно возење со приколка
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Возењето со приколка треба да се избегнува колку што е можно повеќе. Но сепак, доколку тоа не може да се направи, потребно е многу внимателно да се пристапи кон возењето на автомобилот со приколка. Во текстов што следува ќе се осврнам на најзначајните моменти и услови што е потребно да се исполнат за да имаме сигурно возење на автомобилот со прикачена приколка.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.