Рубрика: Електроника
Проект: 8 и 4 канален програмабилен светлосен автомат
Автор: Коста Карпузовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3-4/1996.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Доколку се соочиме со реалноста дека во практиката рекламното пано е всушност името на фирмата или нејзино "лого", како неизбежен се наметнува фактот дека многу ретко или воопшто не се јавува потребата од повеќе од 8 сегменти.
Гледано од аспект на изработката, се работи за кратки написи кои својата функција треба да ја исполнат со својот изглед.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3-4/1996. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.