Рубрика: Медицина
Многу работа носи ризик од болести
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во трката за пари и егзистенција прекуврементата работа веќе е толку вообичаен дел од секојдневието што никој и не ја забележува. Одрекувањето од часовите на одмор и носењето на работа во домашни услови се дополнително оптовварување за организмот. Независно од тоа дали се бавите со интелектуална или физичка работа стресот којшто телото го трпи во долгите часови без одмор е една од главните причини за пад на имунитет за што ќе проговориме накратко во овој напис.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.