Рубрика: Информатика
Андроид, билет за иднината
Автор: Коста Карпузовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Корисничкиот интерфејс на Андроид на кој сте навикнати на вашиот мобилен телефон ќе ве пречека и на вашиот фрижидер додека го пиете утринското кафе, разговарате со пријателите на Facebook или ги читате најновите вести на интернет.

За да дознаеме што е најново во развојот на овој оперативен систем и што се случува кај нас, ѕирнавме под површината и ви ги пренесуваме нашите сознанија. Истиот кориснички интерфејс, на кој сте навикнати на вашиот мобилен телефон, ќе ве чека и на вашиот фрижидер додека го пиете утринското кафе, разговарате со пријателите на Facebook или ги читате најновите вести на интернет. За да ја видите иднината и за да бидете првите што ќе ја искреираат новата душа на генерациите уреди за иднината/, треба да го задржите фокусот на самите уреди и нивната примарна функција, но и да имате доволно доблест да ги следите промените на новото време.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.