Рубрика: Омнибус
Неверојатни научни вистини (11)
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Науката постојано ни открива несомнени научни вистини, но некои од нив се спротивставуваат на нашиот здрав разум и ни изгледаат неверојатни. Во овој серијал ви претставуваме поголем број такви "неверојатни" научни вистини. На ред се нови четири неверојатни научни вистини: Недостатоците се одговорни за физичките својства на материјалите, И вирусите заболуваат; Интернетот создава подеднакво количество CO2 колку и воздушниот сообраќај и Нашето тело секоја секунда врши замена на повеќе милиони клетки.

Несовршеноста "виновна" за совршениот изглед на бесценетите камења

Човековото тело е "испрограмирано" да обновува некој вид на клетки во секој момент

Дури и вирусите заболуваат

Интернетот загадува подеднакво како и воздушниот сообраќај

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.