Рубрика: Аудио и видеотехника
HDR-TD10 – 3Д камкордер на SONY
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Квалитетното, едноставно и ефективно 3Д-видео, со можност да премине во материјал снимен во 2Д во која било фаза, го прави камкордерот HDR-TD10 на Sony одличен избор ако сакате снимениот амбиент да добие и длабочина, односно да биде снимен во три димензии. Сликата е јасна и квалитетна, тонот исто така, а чини само 1300 долари. Ако не можете да си дозволите да го набавите, прочитајте го текстов. Можеби, како и сè кога се во прашање вакви производи, ќе поевтини кога ќе се појави некој нов модел, па тогаш ќе можете да го купите бидејќи му ги знаете можностите!

Неизвесноста за иднината на 3Д-технологијата, многумина видеокреатори ги подзапре да инвестираат многу пари во скапа 3Д-опрема. На ова се надодадоа и муабетите дека 3Д форматите бараат обемни датотеки. Со своето огромно искуство Sony, го промовираше TD10 на пазарот на камкордери. Со овој камкордер поколеба многумина и ги привлече, сепак, да потрошат извесна сума за да ја набават оваа 3D-камера.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.