Рубрика: Информатика
Вовед во JavaScript (4)
Автор: Валентина Мичов Поточки
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Доколку имате познавање на HTML и веќе знаете да ги вметнувате различните формати на содржина на вашата веб страница, JavaScript е одличен избор на скриптен јазик со кој можете да ја унапредите комуникацијата со корисникот. Следете ги нашите написи и со секое продолжение откривајте понешто за JavaScript-от. Тука, освен теоретскиот дел ќе најдете и готови, интересни и објаснети кодови со кои можете да ја започнете вашата успешна кариера како дизајнер на web страници. Во четвртиот дел на нашиот краток курс на JavaScript ќе објасниме што се тоа функции и условни наредби (if, if…else, if…else…if…else, switch) и ќе дадеме објаснети примери.

Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките
 
Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.