Рубрика: Астрономија и астронаутика
Карта на универзумот во 3 димензии
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Облаци од водород широки повеќе од милион светлински год., повеќе или помалку густи, видливи како големи шари од боја, ете што ни открива картата на заднината на универзумот, за прв пат направена во 3 димензии.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.