Рубрика: Електроника
Стерео пик-индикатор
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Доколку сакате да конструирате едноставен и евтин стерео пик-индикатор, кој ќе ги регистрира и најкратките пикови тогаш решението ви го предлагаме во овој текст.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1127
ИК: CD4093
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.