Рубрика: Информатика
Совети и трикови за Firefox
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Од веќе заборавениот прелистувач Netscape Navigator, па сè до Google Chrome, Mozilla Firefox се покажа како најуспешен предизвикувач на Microsoft Internet Explorer (IE) и според бројот на симнувања од интернет и корисниците кои го користат вртоглаво му се приближува и се заканува да ја преземе шампионската титула од IE. Претпоследната верзија на Firefox 4 докажа дека овој интернет прелистувач е навистина многу популарен, за само 24 часа по нејзиното лансирање верзијата беше преземена од преку 10 милиони корисници, рушејќи го со голема разлика неодамна поставениот рекорд на IE9. Во овој број на ЕМИТЕР ние ќе ви покажеме како можете да го направите овој веќе популарен прелистувач уште подобар со помош на некои совети и трикови.

Ви откриваме како да ги зачувате табовите при излез, да ја овозможуите панел-лентата Мени, да ги оневозможите предупредувањата за некомпатибилност на екстензии, како да ги употребите можностите за Sticky Tabs и за групирање на јазичињата, како да го употребите панелот за додатоци (Add-on Bar) и како да овозможите лебдечки преглед на табовите во статусната лента на Windows 7.

Клучни зборови:

Панел менито за додатоци

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.