Рубрика: Индустриски дизајн
Дизајнерски решенија на мобилните телефони
Автор: Виолета Видоевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Мобилниот телефон денес не претставува само уред кој нè поврзува со нашите блиски. Вниманието кое го посветуваат компаниите на дизајнот во сите сегменти е огромно. Меѓу другото тоа е еден од моментите кои го издигнаа ова парче технологија на ниво на моден додаток и статусен симбол. Само неколку основни видови на облици, а толку многу различни модели!

Во денешно време наш секојдневен и постојан придружник, без сомнение, е мобилниот телефон. За нешто помалку од три децении (колку што и постојат за поширока употреба) сведоци сме на нивниот дизајнерски и функционален развој. Благодарение на напредокот на технологијата од гломазни уреди тешки по речиси 1 kg, мобилните денес се мали, ултралесни, префинети, со бројни функции и, што е најважно, лесно достапни за сите.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.