Рубрика: Физика
Хигсовиот бозон или божјата честичка НЕ беше откриена
Автор: Тања Петрушевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На крајот на април можевме да прочитаме низ голем број на весници дека Хигсовиот бозон, познат како "Божјата" честичка, беше откриен во лабораториите на ЦЕРН во Женева. Всушност оваа вест беше негирана од страна на ЦЕРН која објасни дека се работи за едно големо недоразбирање.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.