Рубрика: Астрономија и астронаутика
Месечината се смалува
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Една позната хипотеза, според која полупречникот на Месечината се намалил за стотина метри, е на пат да биде потврдена со наблудувањата од Месечевата сонда LRO.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.