Рубрика: Астрономија и астронаутика
Ракети носачи 2: Руски ракети
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Ова е вториот дел од серијата на текстови за ракетите-носачи кои се во употреба денеска. Во овој дел се опишани денешните руски ракети носачи и нивниот развој, како и идните ракети носачи кои се во развој. Тоа се варијантите на сè уште актуелните ракети-носачи Сојуз, Протон и Космос, како и новата ракета-носач Ангара, која за прв пат треба да полета оваа година.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.