Рубрика: Информатика
Иднината е во деталите
Автор: С. Ј.
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Најновото од Apple не е само производ, туку зачекорување во светот на легендарните полуспроводници со новиот А4 процесор, кој всушност не е типичен процесор. Запознајте го А4!

А4 претставува систем интегриран во чип, кој ги обединува главниот процесор, како и некои функции на мемориски контролер. Иако е многу сличен на "Moorestown" генерацијата на Intel Atom процесорите, сепак станува збор за нова архитектура промовирана директно од фабриката на Apple. Оттука доаѓа и буквата А во ознаката А4. Уште на самиот почеток ќе ви одговорам на прашањето зошто во оваа статија одлучив да ви го претставам токму овој чип. Воден од она што е модерно и во тренд, а тоа во моментов е новиот iPhone4, решив да ви откријам нешто повеќе за деталите на оваа скапа "играчка" пред конкурентните модели.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.