Рубрика: Електроника
Ултракомпактен излезен засилувач 60+60W
Автор: Коста Карпузовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во новата програма на SGS-Thomson се појави член од фамилијата TDA20xx, под ознаката TDA2052. Овој член на фамилијата може да се пофали со максималните 60W, коло за stand-by и mute, како и коло за температурна заштита, поддржано со заштитата од краток спој на излез. Сето претходно кажано е добра претпоставка за изработка на мошне компактен излезен засилувач.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980105
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.