Рубрика: Електроника
Двоканален преклопник UAA-170
Автор: Коста Карпузовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Веројатно многупати сте се запрашале како може да направите добар но и евтин покажувач на напонско ниво. Интересно специјализирано коло за оваа намена е UAA 170. Доколку ја задржиме реалноста во поставувањето на барањата и имаме потреба од истовремено прикажување на два напона, веројатно ќе го сметаме за прикладно решението кое следува.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.