Рубрика: Макетарство и моделарство
Диорама – врвно достигнување во воздухопловното макетарство
Автор: Марјан Трајков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Приказ на воздухоплов заедно со земниот персонал, разни возила, алат за сервисирање и опслужување на воздухопловите, детали на отворени капотажи и поклопци на мотори и кабини, складишта за оружје, хангари и работилници, згоди и незгоди на теренот – сето тоа претставува вистинско искушение и врвен дострел што макетарите можат да го постигнат во својата определеност да ја прикажат реалноста во даден размер со сите атрибути што ја чинат. За таа цел потребна е способност на изоСтрено забележување на деталите, бујна имагинација, упорност, волја и секако добро техничко образование во областа на примена на материјалите и средствата наопходни за успешно изведување на една таква "Диорама".

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.