Рубрика: Екологија
Давина – вода за секое време
Автор: Билјана Таневска - Спировска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Минералната вода "Давина" е вистински извор на свежина и минерали, беспрекорно чиста вода и корисна за функционирањето на човековиот организам. Името на водата доаѓа од локалитетот Давина кој се наоѓа во непосредна близина на фабриката. Во римскиот период таму се собирала водата што потоа преку аквадуктот се пренесувала до Калето. Луѓето од овој крај кулите во Давина ги нарекувале водени кули.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.