Рубрика: Астрономија и астронаутика
Хабловиот вселенски телескоп
Автор: Милан Илиоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Хабловиот вселенски телескоп – HST е моментално најмоќното орудие со кое располага современата астрономија. Резултатите што ги има дадено за ови десетина години, откако работи, се такви што нашата цивилизација може да се гордее со нив.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.