Рубрика: Телекомуникации
DECT - радио - систем за безжична телефонија
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Револуцијата на мобилните коминукации несомнено е дека започна со појавата на целуларните ситеми за мобилна радиотелефонија. Развојот на технологијата и динамиката на живеењето која се наметнува и од ден на ден станува сè поголема, ја зголемува потребата за комуникација во секое време и на секое место. Она што во последно време добива експанзија во Европа, а и во светот е дигиталниот радиостандард за мобилни комуникации развиван и познат под името DECT.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.