Рубрика: Аеронаутика
Сухој 30
Автор: Гоце Петрески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Авионот СУХОЈ-27 е проектот-меѓник во развојот на борбените авиони во руското воздухопловно биро "СУХОЈ", и се покажа како идеална платформа за развој на цела палета борбени авиони како што се: повеќе наменскиот ловец-двосед Су-30, морнаричка варијанта Су-33, јуришните бомбардери Су-32 и Су-34, ловецот за превласт во воздухот Су-35, повеќенаменскиот суперманевриабилен ловец Су-37 и С-37 - ловец со крила во форма на обратна стрела.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина