Рубрика: Електроника
Детектор на електромагнетен "смог"
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во дебатата околу можните штетни дејства од ефектите на електромагнетното зрачење во нашата околина, полемичарите се согласни дека тие полиња вие не можете да ги видите или да ги насетите со вашите сетила. Но, ако го изградите едноставниот детектор за електромагнетно зрачење, кој ви го предлагаме во написот, ќе си додадете уште две екстра сетила на постоечките пет, кои веќе ги имате, па сепак ќе можете да ги идентифицирате постоечките електромагнетни полиња во вашето опкружување.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК1023
 
Клучни зборови:

Овој едноставен детектор ќе го открие електромагнетното загадување во вашиот стан.

Поглед одблизу на изработениот детектор на ЕМ “смог“.


Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.