Рубрика: Информатика
ASUS M4A88TD-V EVO/USB3
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Премиерата на првите шестјадрени процесори на АМД беше проследена и со нови модели на матични плочи, поточно со плочи чија основа е AMD 890GX чипсетот. Како што и можеше да се очекува, согласно со досегашната пракса на овој производител, набргу следеа и "варијациите на тема".

Една од тие варијации е 880G чипсетот, за кој нема сомневање дека ќе има долг век на пазарот. Во продолжение на текстот ќе видиме и зошто.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.