Рубрика: Астрономија и астронаутика
Луѓе на месечината - лага или подвиг?
Автор: Владимир Филевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2004.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


По повод 35-годишнината од првото спуштање на Нил Армстронг на Месечината, повторно се намножија написите во кои се пропагира глупоста дека тоа е една голема лага и дека досега ниту еден човек не стапнал на Месечината. Наводно, прошетките на космонаутите на Месечината биле снимени во филмски студија на Земјата!!! На Интернет можат да се најдат голем број на сајтови (од некои анонимуси), кои нудат "докази" за тоа. Оваа статија е одговор на сите тие глупости.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2004. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.