Рубрика: Аудио и видеотехника
Револуционерен мониторинг со Ultrascope на Black Magic Design
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


UltraScope на Blackmagic Design е најновиот производ на компанијата кој беше прикажан за прв пат на NAB2009. UltraScope на Blackmagic Design е уред за контрола на брановите облици (waveform monitoring) базиран на PC. Од производителите и од корисниците е оценет како "револуционерен" по своите можности и доби неколку престижни награди.

Мерењата и мониторингот се најбитните нешта во науката, но и во секојдневниот живот. Затоа човекот и науката се во постојано настојување да ги подобрат и да ги усовршат. Резултат на таа тенденција е новиот уред за њавеформ мониторинг на Blackmagic Design UltraScope, кој заедно ги има сите можности кои се неопходни за њавеформ мониторинг при едитирање или колор коригирање на видеосигналите, комбиниран со елегантен кориснички интерфејс и со релативно пристапна цена.
За реализација на овој начин на мониторинг се потребни PC со графичка картичка и 24-инчен добар монитор

wave monitoring на PC

Blackmagic Utrascope уредот за вградување во PC

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина