Рубрика: Хемија
Пластични ладилници
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Изработката на помали и побрзи компјутерски микрочипови во голема мера е ограничена со способноста на ладење на микропроцесорите. Нов поефикасен метод за ладење кој сè уште се испитува е ладењето со помош на полимери во електрично поле.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.