Рубрика: Електроника
Брзиномер за велосипед
Автор: Добре Блажевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2004.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Многумина од нас сакаат да возат велосипед. За некои тоа е потреба, а за некои разонода. Во неколку наврати во ЕМИТЕР беа објавувани написи за разни мерни инструменти наменети за во автомобил. Тоа беа термометри, бројачи на вртежи за мотор, мерачи на состојбата на акумулаторот итн. Во овој број на ЕМИТЕР ќе стане збор за брзиномер, но тој ќе биде наменет за велосипед. Токму така! Со помош на овој брзиномер ќе можете да ја мерите брзината со која што се движите додека возите велосипед.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК935
Печатена плочка: ППК936
Печатена плочка: CHIP96
ИК: PIC16F628-20P, CD4511, 78L05
 
Датотеки за преземање:
* најавете се за да можете да ги преземете датотеките

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2004. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.