Рубрика: Електроника
10 чекори до изборот на вистинскиот осцилоскоп
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Според мислење на меродавни стручњаци од областа на мерењата, како и според мислењето на оние кои го користат, осцилоскопот го држи првото место. Неговата примена има неверојатно широк спектар во многу научни области: електроника, акустика, телекомуникации, медицина, испитување на материјали, испитување на варови, метеорологија итн. Како да направите правилен избор, ако сакате да набавите осцилоскоп?

Аналоген двоканален осцилоскоп.

Дигитален осцилоскоп со дисплеј во боја.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.