Рубрика: Информатика
Основи на VBA синтакса
Автор: Билјана Крстиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Синтаксата на Visual Basic for Applications (VBA) е од посебна важност кога се работат сложени проекти во апликациите на MS Office. VBA синтаксата е потребна да се совлада за да може да се изработат посложени проекти каде што со макрокомандите не успеваат да се автоматизираат одредени процеси. За да се користи синтаксата, претходно е потребно да се знаат основните видови на елементи што таа ги вклучува.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.