Рубрика: Воена техника
Кратка историја на нуклеарното оружје
Автор: Мартин Димитриевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


"Одеднаш на небото се појави огромен блесок, најсветлото нешто што некогаш сум го видел или кој било дотогаш го видел... Изгледаше како да ќе трае засекогаш... Конечно заврши, намалувајќи се, и ние погледнавме на местото каде што експлодираше бомбата; таму имаше огромна огнена топка, која растеше и растеше и растејќи се тркалаше... Нешто ново се роди во тој момент; нов начин за контролирање; ново сфаќање на човекот, за човекот и за природата."...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.