Рубрика: Електротехника
Безбедно користење на електричната енергија (1. дел)
Автор: Зоран Тасиќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Мало невнимание и електричен удар со трагични последици! Дали можеше да се избегне? Како делува електричната струја на човечкото тело? Ако тоа го дознаете, може да бидете повнимателни со електричните апарати или со електричната мрежа. Затоа прочитајте го овој напис, но и следните продолженија...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.