Рубрика: Електроника
DIP-метар
Автор: Митко Толев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


ДИП-метарот е инструмент за мерење на резонантната фреквенција на осцилаторни кола. ДИП-метарот во литературата се среќава под имињата ДИП-осцилатор, грид дип метар, грид дип осцилатор, гејт дип метар, фет дип метар и други имиња. Конструкцијата и изработката на ДИП-метарот е многу едноставна и евтина и затоа го препорачувам на сите оние кои аматерски или професионално се занимаваат со изработка и поправка на радиоприемници и предаватели...

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: ППК021
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.