Рубрика: Аудио и видеотехника
Во седалото на Genelec
Автор: Миле Серафимовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Повеќе од две децении наназад, фирмата Genelec поставува нови критериуми за квалитет на звучнички кутии за специфичната студиска контрола (мониторинг) на снимениот квалитет на звукот, како и за пошироки комерцијални потреби. Новостите што оваа фирма ги внесе на полето на звучниците се технологијата Directivity Control Waveguide (DCW) и Laminar Spiral Encloser (LSE). Фирмата произведува активни звучни кутии со различни моќности и секогаш со мислата дека тие треба на слушателите да им ја пренесуваат само вистината и единствено вистината и ништо повеќе од вистината за звукот; досегашното искуство само го потврдува реченото...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.